Algus Üritused Labürint Sütelkõnd Kristall-helikausid POOD Teraapia LABÜRINDI-
FESTIVAL
Ansambel
HELIKRISTALLID
 Kontakt

Ansambel HELIKRISTALLID

Tutvustus Kontserdid Kontakt

Ansambel Helikristallid kontserditel kõlavad meditatiivsed improvisatsioonid Eesti rahvakoraalide, regilaulude
ja gregooriuse laulu teemadel. Lisaks erinevatele rahvapillidele ja Euroopa vanamuusikainstrumentidele kõlavad kontserdil ka kristall-helikausid, mille helid mõjutavad meie keha ning teadvuse erinevaid tasandeid ning lisavad kontserdile erilise õhustiku.
Koos oleme esinenud projektiansamblina alates 2010 aastast.
Nimetada võiks siinkohal advendiaja heategevuskontserdid "Helid on valgus" ja 2012 ning 2013 aasta hingedeajal toimunud kontsertsarjad "Hingekristallid". Loomulikult esinemised toimunud Labürindifestivalidel.



Ansambel Helikristallid koosseisus mängivad:
Tarmo Tabas -- laul, raamtrumm, lüüra;
Toivo Sõmer -- lauto, väikekannel, lüüra ja
Aivar Täpsi -- laulvad kristall-helikausid, kellad, gong.


Meie helinäited:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLa4X8v3fHZ5SBL9Mm9dIizmvj3PkJ35ha

Facebookis oleme ka:
https://www.facebook.com/helikristallid

Meiega saab ühendust:
tel. 5136470
aivar@tuletee.ee
toivosomer@gmail.com

 


Tarmo Tabas
Muusikaalane CV
Tarmo Tabas on õppinud laulmist H. Elleri nim. Tartu Muusikakoolis. Ta
on laulnud varajase muusika ansamblites Via Sonora, Linnamuusikud, Viljandi Linnakapell ja Heinavanker. Nende kollektiivide koosseisus on ta võtnud osa paljudest kontsertreisidest ja meistrikursustest.
Viimastel aastatel ta teinud kaasa mitmetes erinevates muusikalistes projektides ja tegutsenud peamiselt ansamblis Triskele.
Juba palju aastaid on Tarmo Tabas olnud Tartu roomakatoliku kiriku kantor.

Aivar Täpsi
Muusikaalane CV
Aivar Täpsi on uuema aja heliteraapiavahendite, kristall-helikausside, praktik. Andnud juba neli aastat meditatiivseid kontserte helikaussidel ja gongidel.
Koostöös rahvamuusikutega esinenud projektikontserditel ja festivalidel (Labürindifestival, Muuseumiööd) sünteesides vanu instrumente oma helitekitajatega.

Toivo Sõmer
Muusikaalane CV
Toivo Sõmer `i esimesed avalikud esinemised ulatuvad 1980-ndate algusesse, mil ta katsetas klassivendadega omaloomingulist punk-ja rockmuusikat. Pisut hiljem osales ta Eesti progerock ansamblis „ Pantokraator”.
Tõsisemalt alustas oma muusikalist haridusteed 1987 a. Tartus, H. Elleri nim. muusikakoolis, õppides klassikalist kitarri ja kontrabassi. Sellest ajast alates on ta aktiivselt osalenud Euroopa varase muusika esitamisel ansambliga Via Sonora (keskaeg –ja renessanss). Lisaks on ta olnud kaastegev nimekate Eesti varajase muusika ansamblites nagu Hortus Musicus, Linnamuusikud (koostöös Eesti Filharmoonia Kammerkooriga), Viljandi Linnakapell.
1990-date alguses moodustas ta eelkõige omaloomingut viljeleva dzäss–trio” Toi Trio”, mis hiljem kasvas isegi kvintetini.
1990-date keskel täiendas ta renessanss-lautomängu oskusi erinevate meistrite juhendamisel (Rolf Lislevand, Paul Beier). Lisaks euroopalikule lautotüübile harrastab
ta mängida idamaist päritolu näppepille nagu oud, rubap, bouzouki, lüüra.
Alates 1990-date algusest on teda ka järjest enam huvitanud Eesti varasem muusikapärand, peamiselt rahvakoraalid ja regilaulud. Sellest huvist kasvas välja ka ansambel Triskele. Samaaegselt on ta kaastegev Eesti-rootsi rahvamuusikat viljelevas ansamblis Strand…Rand ja keldi-iiri rahvamuusikaansamblis Paddy`s.
1998-2000 a. täiendas ta end Viljandi Kultuuriakadeemias, õppides kannelt ja rahvuslikke näppepille. Aastate jooksul on eelpool nimetatud ansamblitega rohkesti kontserte antud nii Eestis kui välismaal.
Lisaks on olnud tähelepanuväärseid ja rikastavaid koostööprojekte erinevate muusikutega: Miriam Andersen (Rootsi), Aladdin Abbas (Egiptus/Soome), Vladiswar Nadishana (Siber/Saksamaa), Jyoti Shirodkar (India/Rootsi), Poul Hoxbro (Taani), Gunnar Stubseid (Norra), Agnete Cristensen (Taani).
Diskograafia:
1993 Via Sonora ” Dulcis memoria”
1994 Via Sonora ” Via Sonora 1994”
1995 Via Sonora ” La Gamba”
1997 Via Sonora “Musica in Camera Gustaviana”
2000 Triskele “Eesti vaimulikud rahvalaulud”
2001 Triskele “Lõuna-Eesti vaimulikud rahvalaulud”
2001 Strand…Rand “Folk chorales and songs from the west coast of Estonia”
2002 Triskele “Lõuna-Eesti vaimulikud rahvalaulud II”
2002 Paddy’s “Irish Folk”
2003 Triskele “Kolga-Jaani vaimulikud rahvalaulud”
2004 Laulud looduses: Hendrik laulab Auliga metsa sees ja vete peal 31. mail 2002. aastal
2005 Triskele “Ridala vaimulikud rahvalaulud”
2011 Triskele ”Kodavere laulud”
2016 Triskele ”Maa ja meri kiidavad”

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 


Kontakt

Meiega saab ühendust:
tel. 5136470
aivar@tuletee.ee
toivosomer@gmail.com

Facebookis oleme ka:
https://www.facebook.com/helikristallid

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Kontserdikava


24.09.2017 ansambel HELIKRISTALLID Põlvamaal, Viia-Jaani talus

 

Meie kontserdid toimuvad ka siis, kui Teie seda soovite.
Selleks kutsuge meid külla.
aivar@tuletee.ee
toivosomer@gmail.com


 



Toetab:
Bookmill trükikoda